BELLICHER; CEL IN PREMIÈRE OP HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL

Bellicher; Cel van regisseur Peter de Baan gaat dit najaar in première tijdens het 32e Nederlands Film Festival. In deze spannende film belandt hoofdpersoon Michael Bellicher (Daan Schuurmans) in een onmogelijke situatie; hij wordt slachtoffer van een identiteitsroof via het internet. De première vindt vrijdagavond 28 september in de Stadsschouwburg Utrecht plaats.

De film is gebaseerd op het boek Cel uit de populaire Bellicher reeks van Charles den Tex en is een vervolg op de succesvolle televisieserie Bellicher; de macht van meneer Miller.

In Bellicher; Cel is Michael ’s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

Michael Bellicher wordt gespeeld door Daan Schuurmans. Tim Murck en Anniek Pheifer vertolken de rollen van de chauffeur en de advocaat van Michael. Verdere rollen zijn onder meer voor Huub Stapel, Anna Drijver, Benja Bruijning, Marc Klein Essink en Gijs Naber.

Bellicher; Cel wordt geproduceerd door Pupkin Film (Doodslag, Van God Los de serie en Loft) in samenwerking met de VPRO, het Nederlands Filmfonds en het CoBO fonds.

Independent Films brengt Bellicher; Cel op 4 oktober 2012 uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in