RECORDOPENING VOOR THE HUNGER GAMES

In de Verenigde Staten gaat The Hunger Games door het dak. De film heeft in het eerste weekend een boxoffice van 155 miljoen dollar opgebracht. Met deze omzet staat de film op de derde plaats van de beste openingsweekenden allertijden.  Alleen Harry Potter and the Deathly Hallows 2 en The Dark Knight zijn in het verleden beter geopend. The Hunger Games opent in Nederland ook zeer succesvol met meer dan 85.000 bezoekers in het eerste weekend. Hiermee laat de film alle competitie ver achter zich.

 Ook het gelijknamige boek uit de trilogie van schrijfster Suzanne Collins, waarop de film gebaseerd is, stijgt in populariteit. Herdruk na herdruk verschijnt in de winkel en er zijn inmiddels al meer dan 150.000 exemplaren verkocht.

The Hunger Games speelt zich af in een niet al te verre toekomst. Het voormalige Noord Amerika staat bekend als het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen…

In de hoofdrollen spelen: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hewsworth, Woody Harrelson, Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Stanley Tucci en Donald Sutherland. De film is geregisseerd door Gary Ross. Zie voor de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vxKT5kwDsLY

Distributeur Independent Films brengt The Hunger Games uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in