DEREK DE LINT SPREEKT AUDIODESCRIPTIE SÜSKIND IN SÜSKIND TOEGANKELIJK VOOR BLINDEN, SLECHTZIENDEN, DOVEN EN SLECHTHORENDEN

Derek de Lint spreekt de audiodescriptie voor het Nederlandse oorlogsdrama SÜSKIND in. Na films als TIRZA, OORLOGSWINTER en ZWARTBOEK wordt ook de nieuwe bioscoopfilm SÜSKIND op deze wijze toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Tevens is er een speciale ondertiteling ontwikkeld voor doven en slechthorenden. Op woensdag 25 januari is er een speciale vertoning van SÜSKIND voor zowel mensen die niet (goed) zien als mensen die niet (goed) kunnen horen. Deze unieke gebeurtenis vindt plaats in bioscoop Het Ketelhuis te Amsterdam. SÜSKIND is sinds gisteren in de bioscoop te zien. Derek de Lint, zelf bekend van Nederlandse oorlogsfilms als SOLDAAT VAN ORANJE en DE AANSLAG, beschrijft de handelingen die in de film te zien zijn. In enkele bioscopen kan men ervoor kiezen de film met deze audiodescriptie te volgen. Door middel van een koptelefoon zijn naast de dialogen, de geluidseffecten en de muziek via een apart kanaal ook te horen welke handelingen in de verschillende scènes plaatsvinden. De producenten bieden tevens een speciale ondertiteling aan voor doven en slechthorenden welke tijdens een aantal speciale vertoningen getoond zal worden. De eerste vertoning is op 25 januari in bioscoop Het Ketelhuis te Amsterdam. Kaarten kunnen voor deze vertoning kunnen worden verkregen via producent Fu Works (mail naar: Mitra@fuworks.nl). San Fu Maltha van Fu Works (OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK), Jeroen Koolbergen van Cadenza Films (TIRZA) en Reinier Selen (NOTHING PERSONAL, VAN GOD LOS) produceerden SÜSKIND in coproductie met VARA. De film is geregisseerd door Rudolf van den Berg (TIRZA). Distributeur Independent Films brengt SÜSKIND sinds 19 januari uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in