VIOOLSOLO JANINE JANSEN IN NIEUWE BIOSCOOPFILM SÜSKIND

Janine Jansen heeft een soloviool-partij opgenomen voor de Nederlandse speelfilm SÜSKIND. Het muziekstuk, getiteld ‘Zomer 1945’, is aan het eind van de film te horen. Het bijzondere stuk voor orkest en viool is geschreven door de componisten van de film, Bob Zimmerman en Nando Eweg. De soloviool partij werd speciaal geschreven voor de beroemde violiste.
SÜSKIND vertelt het verhaal van de joodse verzetsheld Walter Süskind, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkzaam was voor de Joodsche Raad. De film is vanaf 19 januari in de bioscoop te zien.

Janine Jansen tekende in 2003 als eerste Nederlandse artiest een internationaal, exclusief platencontract bij Decca in Londen. Inmiddels heeft ze 7 albums uitgebracht die allen de platina status verwierven. Wegens de hoge verkoopcijfers op iTunes benoemde de Britse krant The Independent Janine Jansen tot ‘ Queen of the download’.

De track ‘Zomer 1945’ is vanaf vrijdag 13 januari verkrijgbaar via iTunes.
In de videoclip zijn beelden uit de film te zien.

De op waarheid gebaseerde film van Rudolf van den Berg speelt zich af in 1942. In het bezette Amsterdam zet de joodse Walter Süskind zijn leven op het spel door zijn positie als Schouwburg directeur te gebruiken om honderden joodse kinderen te behoeden voor transport naar de concentratiekampen. In Süskind spelen o.a. Jeroen Spitzenberger, Nyncke Beekhuyzen, Karl Markovics, Katja Herbers, Nasrdin Dchar en Tygo Gernandt.

San Fu Maltha van Fu Works (OORLOGSWINTER; ZWARTBOEK), Jeroen Koolbergen van Cadenza Films (TIRZA) en Reinier Selen (NOTHING PERSONAL; VAN GOD LOS) produceren SÜSKIND in coproductie met VARA. Internationale sales worden verzorgd door Beta Films.

Distributeur Independent Films brengt SÜSKIND 19 januari uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in