VIER GOLDEN GLOBE NOMINATIES VOOR CLOONEY’S THE IDES OF MARCH

De politieke thriller THE IDES OF MARCH van regisseur George Clooney heeft maar liefs vier Golden Globe nominaties ontvangen. Clooney tekende voor zowel het scenario als de regie en speelde ook één van de hoofdrollen. De film is kanshebber in de categorieën Beste Film (drama), Beste Regisseur en Beste Scenario. Hoofdrolspeler Ryan Gosling is daarnaast genomineerd als beste acteur in het genre drama.

De Golden Globes worden uitgereikt op 15 januari en zijn doorgaans een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

THE IDES OF MARCH draait sinds 20 oktober in de Nederlandse bioscoop en is de komende tijd nog in filmhuizen in heel Nederland te zien.

THE IDES OF MARCH gaat over de jonge, ambitieuze persvoorlichter Stephen (Gosling). Hij werkt onder campagneleider Paul Zara (Hoffman) mee aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris (Clooney). Al snel valt Stephen ondanks zijn goede intenties ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire (Wood). Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.

Het verhaal is een adaptatie van Beau Willimons toneelstuk ‘Farragut North’ en is losjes gebaseerd op de gebeurtenissen rond de campagne voor het presidentskandidaatschap van de democraat Howard Dean in 2004.

Independent Films brengt THE IDES OF MARCH uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in