BETA FILM GAAT INTERNATIONALE VERKOOP ‘SÜSKIND’ VERZORGEN

Salesagent Beta Film (Munchen) zal de internationale verkoop van het oorlogsdrama Süskind van regisseur Rudolf van den Berg (Tirza) op zich gaan nemen. Beta Film is één van de grootste internationale sales agents met klanten in 165 landen wereldwijd. Het bedrijf vertegenwoordigt onder andere de bekroonde oorlogsfilms Der Untergang en Die Fälscher. De verkoop gaat vandaag van start tijdens de American Film Market (AFM) in Los Angeles. Ondanks dat de film nog niet af is, hebben zij besloten Süskind ook te willen opnemen in hun catalogus. Walter Süskind wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger (Alles is Liefde). Süskind vertelt het waargebeurde verhaal van de joodse verzetsheld Walter Süskind, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkzaam was voor de Joodsche Raad. Hij speelde een gevaarlijk dubbelspel met de SS’er Aus der Fünten (Karl Markovics), waardoor hij zo’n duizend joodse kinderen heeft kunnen redden van deportatie. Dat maakten producenten Fu Works (Oorlogswinter; Zwartboek) en Cadenza Films (Tirza) vandaag bekend.

1942. In het door de nazi’s bezette Amsterdam besluit de joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Producenten San Fu Maltha (Fu Works), Jeroen Koolbergen (Cadenza Films) en Reinier Selen zijn erg blij met de samenwerking met Beta Film. Beta Film is de meest geschikte sales agent voor Süskind gezien hun wereldwijde netwerk, hun brede ervaring met Europese producties en hun affiniteit met het oorlogsgenre. “We zijn heel erg blij dat Beta Film nu al enthousiast is over de film, die nog niet helemaal af is. Het is zeldzaam in Nederland dat een buitenlandse salesagent al in een vroeg stadium instapt. De laatste keer dat dit bij ons gebeurde was bij Zwartboek,” aldus San Fu Maltha.

Naast Jeroen Spitzenberger wordt de cast gevormd door Nyncke Beeckhuyzen (Lotte), Tygo Gernandt (Van God Los; Oorlogswinter), Olga Zuiderhoek (Abel; Filmpje!), Katja Herbers (De Storm; Loft; Sonny Boy), Chava Voor in ’t Holt (De Hel van ’63) en Nasrdin Dchar (Tirza; Rabat.) De bekende Oostenrijkse acteur Karl Markovics (Die Fälscher; Unknown) speelt SS-Hauptsturmführer Ferdinand Aus der Fünten.

Regisseur Rudolf van den Berg won afgelopen jaar zijn vierde ‘Gouden Kalf’ voor de film Tirza, naar het boek van Arnon Grunberg. Eerder regisseerde hij onder meer Zoeken naar Eileen, Bastille, De Avonden, For my baby en De Johnsons.

Süskind is een productie van Fu Works en Cadenza Films, in coproductie met de VARA. De film komt als Telescoop-project tot stand met steun van het Ministerie van OCW, het Nederlands Fonds voor de Film en CoBO. Daarnaast wordt de film gefinancierd door MyM (Make Your Movie) en U-media. Distributeur Independent Films brengt Süskind 19 januari 2012 uit in de Nederlandse bioscopen.

www.suskinddefilm.nl

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in