BESTE ‘TWILIGHT’ OPENING OOIT

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 1 overtreft alle eerdere films uit de ‘Twilight’ reeks met een zeer succesvolle opening. Sinds de release afgelopen week zijn er 167.244 mensen in Nederland naar de film gegaan, wat goed is voor een box office van € 1.397.221.
De vierde film uit de populaire ‘Twilight Saga’ overtrof daarmee de openingen van de voorgaande delen. BREAKING DAWN – PART 1 staat met dit resultaat op de nummer 1 in de huidige bioscoop top 20 en laat films als DE HEINEKEN ONTVOERING, TINTIN: THE SECRETS OF THE UNICORN en IMMORTALS ver achter zich.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit de populaire ‘Twilight’ serie van schrijfster Stephenie Meyer. Wereldwijd zijn er ruim 100.000.000 exemplaren van de boeken verkocht. Eerder verschenen al de verfilmingen van ‘Twilight’, ‘New Moon’ en ‘Eclipse’.

Het laatste boek uit de serie, ‘Breaking Dawn’ (in Nederlandse vertaling ‘Morgenrood’), is in twee delen verfilmd. In het eerste deel volgen we hoofdpersonen vampier Edward (Robert Pattinson) en tiener Bella (Kristen Stewart) die na hun langverwachte bruiloft op huwelijksreis gaan naar Rio de Janeiro. Daar ontdekt Bella tot haar schrik dat ze zwanger is. De fragiele band tussen de vampieren en de weerwolven komt door deze situatie zwaar onder druk te staan. Weerwolf Jacob (Taylor Lautner) staat voor een moeilijke keuze: zijn grote liefde Bella beschermen of trouw blijven aan de ‘wolfpack’.

Volgend jaar november zal het laatste deel THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 2 in de bioscoop te zien zijn.

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 1 wordt in Nederland uitgebracht door Independent Films en is sinds 16 november te zien in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in