GOUDEN FILM VOOR BENNIE STOUT

GOUDEN FILM VOOR BENNIE STOUT
Sinterklaas is nog niet eens in het land, maar toch hebben al meer dan 100.000 bezoekers BENNIE STOUT – De grote film van Sinterklaas, gezien sinds de release op 5 oktober. Regisseur Johan Nijenhuis en hoofdrolspeler Koen Dobbelaer (Bennie) ontvingen vandaag de Gouden Film in Utrecht, waar Koen in zijn klas verrast werd.

Regisseur Johan Nijenhuis en Koen Dobbelaer (Bennie) met de Gouden Film voor BENNIE STOUT (© Sven Hoogerhuis – All Access Entertainment)
1930. Benjamin ‘Bennie’ Stout doet zijn naam eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat een nieuwe glimmende trapauto. Maar het is crisistijd en Bennies vader moet doorwerken in Spanje. Dan heeft Bennie nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat dat niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de ‘stoute kinderen’ in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als ‘stout jongetje’ moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

BENNIE STOUT is geproduceerd door Klaas de Jong (Farmhouse Film & TV) en Johan Nijenhuis (Nijenhuis & Co), in coproductie met de KRO. Het scenario is geschreven door Wijo Koek.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

BENNIE STOUT draait momenteel in 110 zalen in Nederland.

www.benniestoutdefilm.nl

Vul hier uw zoekopdracht in