ROB DE NIJS, WINSTON POST EN BAS MUIJS IN DE NIEUWE PLOPFILM

De opnames van PLOP WORDT KABOUTERKONING zijn in september gestart en lopen door tot november 2011.
Niemand minder dan Rob de Nijs maakt zijn opwachting in deze film. Hij speelt de rol van kolonel. Naast hem zullen ook Winston Post en Bas Muijs een rol in de negende Plopfilm vertolken. PLOP WORDT KABOUTERKONING is vanaf april 2012 in de bioscopen te zien.

Rob de Nijs: “Toen ik werd gevraagd om de rol van kolonel, de raadgever en vertrouweling van de koning, in de nieuwe Plopfilm te gaan spelen, heb ik daar niet lang over na moeten denken. Het acteren is mij niet vreemd. Begin jaren zeventig heb ik natuurlijk in de kinderseries ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer’ en ‘Oebele’ gespeeld. Daar denk ik nog altijd met veel plezier aan terug. Ik heb er dan ook veel zin in en kan niet wachten tot de film uitkomt.”

Ook Winston Post (o.a. ‘Westenwind’, ‘GTST’ en ‘Hallo K3!’) en Bas Muijs (o.a. ‘GTST’ en ‘Voetbalvrouwen’) zijn te zien in PLOP WORDT KABOUTERKONING.Zij nemen de rollen van Stoef & Snoef, twee grappige lakeien van Kabouter Klus, voor hun rekening.

Winston Post: “Ik in de nieuwe Plopfilm? Lachen zeg! Zeker toen ik het script las begreep ik dat ik dit gewoon moest doen. Toen ik hoorde dat vriend en collega Bas Muijs mijn medespeler zou worden was de cirkel rond. Een Studio 100 film ziet er altijd top uit dus dat gaf mij het vertrouwen om de rol van Stoef aan te nemen.”

Bas Muijs: “Als acteur moet je veelzijdig kunnen zijn. Geweldig om nu eens een kabouter te mogen spelen. En dan ook nog bij de bekendste kabouterfamilie! Een prachtige ervaring die ik niet zal vergeten.”

Naast bekende Nederlandse acteurs wordt België ook goed vertegenwoordigd. Zo zullen Willy Sommers en Luc Steeno de rollen van ‘luilakeien’ voor hun rekening nemen. Staf Coppens zal zijn opwachting maken als de kabouterprins. Kabouter Kwebbel krijgt in deze film twee ‘luisterdames’; rollen die vertolkt zullen worden door actrices Jits van Belle en Ini Massez. Poppenspeler Gert Dupont kruipt in de rol van trol Lily.

De regie van PLOP WORDT KABOUTERKONING is in handen van Gert-Jan Booy.

Synopsis
Kabouter Plop is naar het Koninklijk paleis vertrokken om zijn plopkoeken aan te bieden aan de koning. Hij probeert zo de hofleverancier te worden. Op weg naar het paleis krijgt Plop gezelschap van Klus, die een bezoek aan het paleis voor geen goud wil missen.
Aangekomen bij het paleis blijkt dat de koning er niet meer is. De kabouters wachten op de komst van de nieuwe koning, een kabouterprins. Ze zien Plop per ongeluk aan voor de troonopvolger.
Voordat hij het goed en wel beseft, zit Plop op de troon als de nieuwe koning. Klus vindt het allemaal geweldig. Zeker wanneer hij samen met Kwebbel en Lui zijn intrek mag nemen in het paleis en ze bediend worden door lakeien.
Maar Plop maakt zich zorgen. Want waar is de echte kabouterprins gebleven?

Cast
Kabouter Plop Walter De Donder
Kabouter Kwebbel Agnes De Nul
Kabouter Klus Aimé Anthoni
Kabouter Lui Chris Cauwenberghs

De Kolonel Rob de Nijs
De Kabouterprins Staf Coppens
Stoef Winston Post
Snoef Bas Muijs
Luilakei 1 Willy Sommers
Luilakei 2 Luc Steeno
Luisterdame 1 Ini Massez
Luisterdame 2 Jits van Belle

Trol Lili Gert Dupont

PLOP WORDT KABOUTERKONING is vanaf april 2012 te zien in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen. De productie is in handen van Studio 100. De film wordt in Nederland uitgebracht door Independent Films.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in