ALEX VAN GALEN SCHRIJFT ROMAN SÜSKIND OP BASIS VAN FILMSCRIPT

Uitgeverij De Arbeiderspers brengt dit najaar een boek uit op basis van de Nederlandse speelfilm SÜSKIND. Het gelijknamige boek wordt geschreven door Alex van Galen (De Duivelssonate). SÜSKIND vertelt het waargebeurde verhaal van de joodse verzetsheld Walter Süskind, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkzaam was voor de Joodsche Raad. Het filmscenario is van de hand van Chris W. Mitchell en Rudolf van den Berg. De film is een productie van Fu Works en Cadenza Films.

1942. In het door de nazi’s bezette Amsterdam besluit de joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Het boek & de auteur
Alex van Galen schrijft de roman Süskind vrij naar de gelijknamige speelfilm. Het boek zal in november verschijnen, nog voor de film in première gaat. Eerder publiceerde hij onder meer de roman Duivelssonate. Van Galen maakte naam als scenarioschrijver van succesvolle televisieseries als Rozengeur & Wodka Lime, Onderweg naar morgen en In de Vlaamsche Pot. Hij heeft ook enkele filmscripts verkocht aan Hollywood.

De film
Walter en Hanna Süskind worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger (ALLES IS LIEFDE) en Nyncke Beekhuyzen (LOTTE). De overige cast wordt gevormd door onder anderen Tygo Gernandt (VAN GOD LOS; HET SCHNITZELPARADIJS), Karl Markovicz (DIE FÄLSCHER; UNKNOWN), Katja Herbers (LOFT; SONNY BOY), Nasrdin Dchar (RABAT; TIRZA) en Olga Zuiderhoek (ABEL; FILMPJE!). Rudolf van den Berg regisseert SÜSKIND. Hij won vorig jaar zijn vierde ‘Gouden Kalf’ voor de film TIRZA, naar het boek van Arnon Grunberg. Eerder regisseerde hij onder meer ZOEKEN NAAR EILEEN, BASTILLE, DE AVONDEN, FOR MY BABY en DE JOHNSONS. San Fu Maltha van Fu Works (OORLOGSWINTER; ZWARTBOEK), Jeroen Koolbergen van Cadenza Films (TIRZA) en Reinier Selen (NOTHING PERSONAL; VAN GOD LOS) produceren SÜSKIND in coproductie met VARA.

Distributeur Independent Films brengt SÜSKIND december 2011 uit in de Nederlandse bioscopen.1

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in