CLOONEY’S THE IDES OF MARCH OPENT FILMFESTIVAL VAN VENETIË

De nieuwe film van George Clooney, The Ides of March, wordt de openingsfilm van het filmfestival van Venetië. De 68ste editie van het festival gaat 31 augustus van start met de wereldpremière van deze film. Clooney regisseerde de politieke thriller en speelt daarnaast een van de hoofdrollen.

De acteur regisseerde eerder ook de films Good Night, and Good Luck en Confessions of a Dangerous Mind. In The Ides of March spelen naast Clooney bekende acteurs als Ryan Gosling (Blue Valentine, The Notebook), Marisa Tomei (The Lincoln Lawyer), Paul Giamatti (Barney’s Version) en Philip Seymour Hoffman (Capote).

The Ides of March gaat over de jonge, ambitieuze persvoorlichter Stephen (Gosling). Hij werkt onder campagneleider Paul Zara (Hoffman) mee aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris (Clooney). Al snel valt Stephen ondanks zijn goede intenties ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire (Wood). Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.

Het verhaal is een adaptatie van Beau Willimons toneelstuk ‘Farragut North’ en is losjes gebaseerd op de gebeurtenissen rond de campagne voor het presidentskandidaatschap van de democraat Howard Dean in 2004.

Independent Films brengt The Ides of March op 20 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in