THEO MAASSEN IN NIEUWE FILM DOODSLAG

In juni 2011 starten de opnames van de nieuwe bioscoopfilm Doodslag met Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat in de hoofdrol. De regie is in handen van Pieter Kuijpers. De thriller is vanaf januari 2012 in de Nederlandse bioscoop te zien.

Regisseur Pieter Kuijpers is o.a. bekend van TBS waar Theo Maassen tevens de hoofdrol in speelde. Gijs Scholten van Aschat schitterde afgelopen jaar als Jörgen Hofmeester in de film Tirza.
Marcel Lenssen schreef het scenario, naar een idee van Theo Maassen.

In Doodslag wordt ambulancebroeder Max (Maassen) in zijn werk belemmerd door hufterig gedrag en slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier (Scholten van Aschat), op een dag letterlijk van zich af. Met grote onbedoelde gevolgen.

De film wordt geheel in de stad Eindhoven opgenomen.
Regisseur Pieter Kuijpers: “Eindhoven is visueel en filmisch, met een enorme verscheidenheid aan architectuur en locaties, die deze film een enorme meerwaarde gaan geven”.

Eindhoven is een stad die in de filmwereld vrij onbekend is. Volgens wethouder Kunst, Cultuur en Design Mary-Ann Schreurs is de filmcultuur in Eindhoven in opkomst. Deze film biedt de stad prachtige mogelijkheden om inwoners, studenten en filminitiatieven en – collectieven, als Broet te betrekken.

Doodslag wordt geproduceerd door Pupkin Film (Loft, Van God Los de serie en TBS) in coproductie met de HUMAN, in samenwerking met de gemeente Eindhoven en komt als Telefilm tot stand met steun van het CoBO Fonds en het Ministerie van OCW.

Independent Films brengt Doodslag uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in