THE TREE OF LIFE WINT GOUDEN PALM OP HET FILMFESTIVAL VAN CANNES

The Tree of Life, de nieuwe film van Terrence Malick, is bekroond met de Gouden Palm op het 64ste Filmfestival van Cannes. In zijn vijfde bioscoopfilm schetst Malick het verhaal van een familie in het Amerikaanse Midwesten van de jaren 50. Sean Penn, rijzende ster Jessica Chastain en Brad Pitt spelen de hoofdrollen in deze film, die door de jury onder leiding van Robert de Niro beloond werd met de hoogste onderscheiding van het Festival.

Terrence Malick (The Thin Red Line en The New World), die erom bekend staat alle media-aandacht te ontwijken, was zelf niet aanwezig op de ceremonie. De prijs werd in ontvangst genomen door producenten Bill Pohlad en Dede Gardner. In zijn dankwoord vertelde Pohlad dat Malick heel blij is met de prijs: ” Tonight I have to take the place of a giant. Terrence Malick is very shy and discreet. But I spoke to him today and I know he is very happy to receive this honour. The Tree of Life was a long journey, but it was all worth it.”

In The Tree of Life groeit de 11-jarige Jack op met twee broers. Jack ziet de wereld zoals zijn moeder dat doet. Zij is de verpersoonlijking van liefde en vergevingsgezindheid en wil hem beschermen tegen kwaad en onrecht. Zijn vader (Brad Pitt) probeert daarentegen zijn zoon klaar te stomen voor de ‘harde buitenwereld’, door hem te leren altijd voor zichzelf op te komen. Jack probeert hun ideologieën te verenigen in zijn eigen kijk op het leven.
Inmiddels volwassen probeert Jack (Sean Penn) die ene constante te vinden, terwijl alles om hem heen verandert; het oneindige plan waar wij allemaal deel van uitmaken.

Independent Films brengt The Tree of Life op 2 juni uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in