START OPNAMES ALL STARS 2: OLD STARS

Na het succes van de film All Stars (1997) en de gelijknamige TV-serie (1999 – 2001) starten op 4 juni de opnames van het vervolg All stars 2: Old Stars. Peter Paul Muller, Danny de Munk, Thomas Acda, Daniël Boissevain, Cas Jansen, Kasper van Kooten en Raymi Sambo keren terug in hun vertrouwde rollen. De opnames vinden plaats in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje.
All stars 2: Old Stars is vanaf 13 oktober 2011 in de bioscopen te zien.

All stars gaat over een groep van zeven vrienden die al van jongs af aan ieder weekend een potje voetbal spelen bij hun club Swift Boys.
Winnen doen ze bijna nooit, maar daar gaat het al lang niet meer om.

Door een onverwachts huwelijk van één de jongens trakteren ze zichzelf in All stars 2: Old Stars op een ‘ouderwets trainingskamp’ in de vorm van een lang weekend Barcelona, inclusief het bijwonen van ‘El Clasico’.
Maar bij de Swift Boys gaat niets volgens plan. Noodgedwongen haasten ze zich in het busje van Harry’s Tuincentrum om op tijd in Barcelona aan te komen, met de nodige obstakels: het Belgische wegennet, Duitse vakantiegangers en de Franse politie. Gaandeweg vragen de jongens zich af wat er van hun ooit zo mooie toekomstplannen terecht is gekomen. Of ze het leven leiden dat ze ooit voor ogen hadden. En of de ‘tweede helft’ nu al begonnen is…

Quote – Jean van de Velde: “Bij het maken van All stars waren de acteurs een overwegend onbekend maar enthousiast en talentvol zooitje ongeregeld. Nu 14 jaar later hebben al die acteurs hun eigen publiek en hun eigen succes gevonden, zijn het echte sterren geworden, maar eenmaal bij elkaar is het nog steeds een heel talentvol en heerlijk enthousiast zooitje ongeregeld.”

De Swift Boys hebben wel nog een waardige tegenstander nodig. De Vriendenloterij start in samenwerking met Independent Films, regisseur Jean van de Velde en producent Rolf Koot vanaf 2 mei een actie waarbij senioren voetbalteams een rol in de film kunnen bemachtigen.

Het winnende team zal op 5 juni tijdens de opnamedag voetballen tegen de acteurs All stars 2: Old Stars en zijn straks daadwerkelijk te zien in de film. Medio oktober worden zij als VIP’s verwelkomd tijdens de première van de film. Ook zal er een speciale voorpremière getoond worden in de stad van het winnende team.

Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen) speelt de rol van Mark, de goaltjesdief en womanizer van het elftal. Getrouwd met Roos (Isa Hoes) en vader van Rikkie, die maar niet wil voetballen en meer interesse in poppen en geurkaarsen heeft. Het zal toch niet. Maar daar wil Mark niet over nadenken. Macho in hart en nieren.

Danny de Munk (Ciske de Rat) is Bram, de aanvoerder van het elftal en regelneef. Bram had in All stars zijn coming-out als homo. Iedereen wilde hem dat wel vergeven, als-ie maar de shirtjes, de wedstrijdformulieren, de pasjes, de contributie en alle andere rompslomp zou blijven regelen. Inmiddels woont Bram in Barcelona. Doet daar iets met rechten, toerisme en mooie Spanjaarden.

Thomas Acda (Alles is Liefde) is Willem, een tobbende middenstander, met gezond verstand. Hij heeft een Surinaamse echtgenote die altijd aan zijn kop zeurt en een bloedmooie tweeling van 18 jaar, waarvan er één zwanger is. Willem werkt, ploetert, zwoegt en slooft zich uit om iedereen van dienst te zijn en vergeet daarbij altijd zichzelf. Hij is hard aan vakantie toe.

Daniël Boissevain (Gooische Vrouwen) speelt de rol van Johnny, een klassieke uitvreter, die zijn 20-jarig jubileum bij de Sociale Dienst viert. Als steuntrekker wel te verstaan. Voor Johnny is de PVV uitgevonden. Hij weet hoe de wereld in elkaar zit. Hij heeft moeite met het accepteren van andermans autoriteit. Johnny is iedere dag op de club (Swift Boys) te vinden. Hij is vergroeid met het gras, de kalklijnen en de biertap.

Cas Jansen (de hel van ‘63) is Nemo. Net als zijn oudere broer Hero (Antonie Kamerling) heeft Nemo een lange spirituele zoektocht achter de rug. Lang, heel lang, werd die spiritualiteit in Afgaanse, Libanese dan wel Columbiaanse genotsmiddelen gezocht, maar inmiddels heeft Nemo zich in navolging van zijn oudere broer vol overgave bekeerd tot een religieuze stroming. Waar Hero Boeddhist is geworden, daar heeft Nemo zich tot de Islam bekeerd. Hij heet dan ook tegenwoordig Khalid Wadud.

Kasper van Kooten (De Co-assistent) is Peter, de neuroot en nerd van het elftal. Diep van binnen een oud wijf. Zuinig op zijn lichaam en zijn spulletjes. Ongetrouwd, kinderloos en dankzij conservatieve maar succesvolle beleggingen op de beurs inmiddels meer dan modaal in zijn ‘slappe was’ zittend. Is als een jong jongetje een jaar later bij het team terecht gekomen en heeft die achterstand nog steeds niet ingelopen.

Raymi Sambo (Flikken Maastricht) is Paul, een Antiliaan, geboren in Heerhugowaard. Met een innerlijke drang om ‘het’ te maken in de entertainmentindustrie. Dat is hem eindelijk gelukt. Zelf noemt hij ‘het’ een late-late-late-night show die hij dagelijks presenteert, maar iedereen weet dat het een early-early-early-morning show is: Nederland Beweegt. Alle bejaarden in Nederland houden van Paul.

All stars 2: Old Stars wordt geproduceerd door Rolf Koot in coproductie met VARA. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en CoBO Fonds.
Independent Films brengt All stars 2: Old Stars in Oktober uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in