NIEUWE AANKOPEN INDEPENDENT FILMS IN CANNES

Deze editie van het Filmfestival van Cannes bracht naast een Gouden Palm voor The Tree of Life, een zeer vruchtbare filmmarkt. Independent Films haalde negen nieuwe internationale titels binnen. Onder de nieuwe aankopen zijn films met o.a. Jake Gyllenhaal, Dwayne Johnson (The Rock), Gerard Butler, Diane Keaton, Bradley Cooper, Ryan Gosling, Matthew McConaughey en Hilary Swank. Independent Films zal ook het vierde deel van de succesvolle Step Up reeks, Step Up 4ever en The Twilight Saga: Breaking Dawn in de bioscopen uitbrengen. Tevens kocht het bedrijf de rechten van de verfilming van ‘The Host’, de nieuwe bestseller van ‘Twilight’ auteur Stephanie Meyer.

Step Up 4ever komt als vierde deel in de ‘Step Up’ franchise in 2012 in de bioscoop. Deze film speelt zich af in Miami, waar ’s werelds beste dansers strijden om tot koning en koningin van de dansvloer gekroond te worden. Nog meer geweldige dansmoves, fantastische muziek en adrenaline, opnieuw in 3D.

Na de succesvolle releases van de eerste drie delen van de ‘Twilight saga’ wordt er wereldwijd uitgekeken naar de climax van deze razend populaire boekenserie. Eerder verschenen de verfilmingen van ‘Twilight’, ‘New Moon’ en ‘Eclipse’ van auteur Stephanie Meyer in de bioscoop. De films over de driehoeksrelatie tussen vampier Edward (Robert Pattinson), tiener Bella (Kristen Stewart) en weerwolf Jake (Taylor Lautner) waren een ongekend succes. Het laatste boek ‘Breaking Dawn’ wordt in twee delen verfilmd. Het eerste deel is dit najaar te zien in de bioscoop en deel twee staat gepland voor 2012.

Independent kocht in Cannes de distributierechten van het vervolg op de ‘Twilight’-reeks van Stephanie Meyer: The Host, één van de meest gewilde projecten op de markt. In Nederland werd het boek uitgebracht als ‘Zielen’. Andrew Niccol (Gattaca) tekent voor de regie van dit spannende, romantische sciencefiction verhaal met in de hoofdrol actrice Saoirse Ronan (Atonement, Hanna).

Andere interessante aankopen zijn het spannende politiedrama End of Watch met Jake Gyllenhaal en Michael Peña, die het als agenten van de LAPD opnemen tegen een Mexicaans kartel, de actiefilm Snitch met Dwayne Johnson (The Rock) en het romantisch drama The Look of Love met Diane Keaton en Ed Harris.

Het indrukwekkende Mavericks, van succesvol regisseur Curtis Hanson (8 mile, LA confidential) met Gerard Butler, wordt in de zomer van 2012 in de VS uitgebracht door 20th Century Fox. De film vertelt het ongelofelijke waargebeurde verhaal van surfheld Jay Moriarity, die met de hulp van surflegende Frosty Hesson (Butler) de meest beruchte golven van de wereld wil bedwingen.

De dramatische thriller The Place Beyond The Pines met Bradley Cooper en Ryan Gosling wordt geregisseerd door aanstormend talent Derek Cianfrance (Blue Valentine). Het verhaal gaat over twee generaties, waarbij schuld en onschuld, goed en slecht zeer nauw met elkaar verbonden zijn.

Tot slot werd The Dallas Buyer’s Club aan de lijst toegevoegd. Dit drama met Matthew McConaughey en Hilary Swank is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één mans gevecht tegen de macht en corruptie van de ‘Food and Drug Administration’ in Amerika.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in