DE MTV MOVIE AWARD VOOR BEST DUTCH MOVIE GAAT NAAR… GOOISCHE VROUWEN!

De afgelopen weken kon er in Nederland voor het eerst gestemd worden op de MTV Movie Award voor ‘Best Dutch Movie’. De award is in het leven geroepen om te zien wat jongeren de beste Nederlandse film van het afgelopen jaar vinden. De award is in Nederland naast de Rembrandt de enige publieksprijs voor films, waarbij deze award specifiek gericht is op jongeren. De primeur ging naar Linda de Mol, die de award in ontvangst nam voor de film
Gooische Vrouwen.

Om te zien wat jongeren de beste Nederlandse film van het afgelopen jaar vinden, kon er in Nederland online gestemd worden op de categorie ‘Best Dutch Movie’. Genomineerd waren de films New Kids Turbo, Gooische Vrouwen, Loft, Sint en Tirza. Duizenden stemmen werden geteld en Gooische Vrouwen ontving maar liefst 44% van de stemmen. De onder jongeren ook zeer populaire film New Kids Turbo behaalde de tweede plaats met 27% van de stemmen. Presenter Nadia overhandigde de award afgelopen vrijdag aan Linda de Mol. “Wat gaaf en toch ook wel onverwacht dat Gooische Vrouwen heeft gewonnen!”, aldus een zeer enthousiaste Linda. Op zaterdag 4 juni om 18:40 uur is de uitreiking te zien in het programma MTV Was Here.

De award voor Best Dutch Movie is uitgereikt in het kader van de MTV Movie Awards. In de nacht van zondag 5 op maandag 6 juni worden de MTV Movie Awards live uitgezonden vanuit LA. Dit jaar wordt de awardshow voor de twintigste keer gehouden. Vanuit Los Angeles zal host Jason Sudeikis, bekend van Saturday Night Live, de avond presenteren. Onder andere Blake Lively, Steve Carell, Emma Stone, Patrick Dempsey, Cameron Diaz, Jesse Eisenberg, Nicki Minaj, Selena Gomez en Leighton Meester zullen de felbegeerde popcorn awards uitreiken. Tijdens de avond treden onder andere Foo Fighters en Lupe Fiasco op.

In Amerika zijn de volgende films voor de categorie ‘Best Movie’ genomineerd: Black Swan, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, Inception, The Social Network en The Twilight Saga: Eclipse.

Kijk voor meer informatie op: http://movies.mtv.nl/movieawards

De MTV Movie Awards worden live uitgezonden in de nacht van zondag 5 juni op maandag 6 juni om 03:00 uur Nederlandse tijd.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in