GOOISCHE VROUWEN TREKT 1.5 MILJOEN BEZOEKERS

Vandaag passeert de film Gooische Vrouwen van regisseur Will Koopman de magische grens van anderhalf miljoen bezoekers. Het is tot nu toe maar tien andere Nederlandse films gelukt om meer dan 1,5 miljoen bezoekers te trekken.

De laatste keer dat dit gebeurde was 25 jaar geleden. FLODDER behaalde het resultaat met 2,3 miljoen bezoekers in 1986. Andere titels zijn CISKE DE RAT (1984: 2,4 miljoen), SOLDAAT VAN ORANJE (1977: 1,5 miljoen), KEETJE TIPPEL (1975: 1,8 miljoen), TURKS FRUIT (1973: 3,3 miljoen), BLUE MOVIE (1971: 2,3 miljoen), WAT ZIEN IK (1971: 2,6 miljoen), ALLEMAN (1963: 1,7 miljoen) en FANFARE (1958: 2,6 miljoen).

De vier best bezochte bioscoopfilms van de afgelopen weken waren Nederlandse producties, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF).

Een andere Nederlandse film die momenteel in de bioscoop draait is Alle Tijd. Die behaalde gisteren de derde positie in de dag top 3 waarmee deze gedomineerd wordt door twee Nederlandse titels.

Gooische Vrouwen is geproduceerd door Talpa Fictie in coproductie met Column Film en Millstreet Films in samenwerking met RTL Nederland . Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie van de film. Gooische Vrouwen draait momenteel nog in 130 zalen in Nederland.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in