GOOISCHE VROUWEN BREEKT RECORD NA RECORD

Gooische Vrouwen heeft dit weekend een boxoffice van maar liefst €1.693.165 gehaald. Hiermee verbreekt de film het record van het beste openingsweekend van een Nederlandse productie, dat op naam stond van New Kids Turbo! met €1.497.355,-.

Vorige week wist Gooische Vrouwen al in recordtijd de Gouden Film status te behalen, namelijk op de dag van release. De film is sinds donderdag in alle bioscopen te zien. In totaal hebben al meer dan 280.000 mensen de film bezocht.

De film over de vier dames uit ’t Gooi ging vorige week dinsdag groots in première. Nooit eerder zagen zoveel mensen tegelijk een Nederlandse film in première gaan.
Sindsdien beleefde Gooische Vrouwen al een fantastische openingsdag, met als resultaat de snelste Gouden Film uitreiking ooit.

Daarnaast waren er op zaterdag maar liefst ruim 67.000 bezoekers voor Gooische Vrouwen. Ook hiermee haalt de film een record met de meeste bezoekers voor een Nederlandse film op één dag te halen. Recordhouder was daarvoor Flodder in Amerika met 62.500 bezoekers.

Na dit weekend heeft de film weer een record te pakken; het beste openingsweekend voor een Nederlandse film ooit. Gooische Vrouwen staat met dit resultaat bovenaan de lijst met best bezochte films van dit weekend en behaalde zelfs een even hoge boxoffice als de andere films uit de huidige top 10 tezamen.

Gooische Vrouwen is geproduceerd door Talpa Fictie in coproductie met Column Film en Millstreet Films. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie van de film. Gooische Vrouwen draait momenteel in 140 zalen in Nederland.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in