BINNEN ACHT DAGEN PLATINA FILM VOOR GOOISCHE VROUWEN

Er is een chronisch tekort aan witte wijn en damestoiletten in de Nederlandse bioscopen de afgelopen week.

Sinds de release op donderdag 10 maart hebben meer dan 400.000 bezoekers GOOISCHE VROUWEN in de bioscoop gezien. Binnen acht dagen heeft de film van regisseur Will Koopman de status van Platina Film bereikt. Dit is twee dagen eerder dan recordhouder KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER in 2009.

De uitreiking van de Platina Film vindt vanmiddag om 16.00u plaats in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. Hierbij zullen actrice Tjitske Reidinga en regisseur Will Koopman aanwezig zijn.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Gooische Vrouwen is geproduceerd door Talpa Fictie in coproductie met Column Film en Millstreet Films. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie van de film. Gooische Vrouwen draait momenteel in 140 zalen in Nederland.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in