ALL STARS 2 OLD STARS GAAT DEFINITIEF DOOR

Na het succes van de film ALL STARS (1997) en de gelijknamige met een Emmy Award bekroonde TV-serie (1999 – 2001) komt dit najaar het vervolg ALL STARS 2 OLD STARS uit in de bioscoop. Alle bekende gezichten van ALL STARS hebben laten weten dat zij terug willen keren in hun vertrouwde rollen. Na de onverwachte dood van één van de hoofdrolspelers, Antonie Kamerling, op 6 oktober j.l. moesten regisseur Jean van de Velde en producent Rolf Koot zich beraden over de gevolgen voor deze langverwachte productie. De afgelopen maanden hebben zij gesprekken gevoerd met alle betrokken acteurs en Antonie’s vrouw Isa Hoes. Op basis van deze gesprekken is het script herschreven en werd dit nieuwe script goedgekeurd door het Nederlandse Fonds voor de film. De opnames van ALL STARS 2 OLD STARS staan gepland voor de zomer 2011 en vinden plaats in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Jean van de Velde over ALL STARS 2 OLD STARS en het aandeel van Antonie:
“Antonie was zo enthousiast tijdens mijn gesprekken met hem over OLD STARS. Hij keek er ontzettend naar uit en had heel veel ideeën over hoe hij zijn personage Hero in deze film wilde spelen. Zijn dood was een verschrikkelijke klap voor heel veel mensen en natuurlijk ook voor mij en zijn collega’s uit ALL STARS. In overleg met Isa Hoes hebben we besloten niet alleen vol overgave door te gaan met OLD STARS, maar ook om Hero (en daarmee Antonie) op een bepaalde manier te eren. Ik wil nog niet teveel weggeven van het verhaal, maar we hebben het scenario zo herschreven dat het personage Hero niet uit OLD STARS verdwenen is. Hero’s broer uit de serie, Nemo (Cas Jansen), speelt hierin een belangrijke rol. Antonie is er weliswaar fysiek niet meer bij, maar hij leeft voort in onze harten en in die van de Swift Boys.”
ALL STARS gaat over een groep van zeven vrienden die al van jongs af aan ieder weekend een potje voetbal spelen bij hun club Swift Boys. Winnen doen ze bijna nooit, maar daar gaat het al lang niet meer om.

In ALL STARS 2 OLD STARS zorgt het onverwachte huwelijk van één van de jongens ervoor dat ze zichzelf trakteren op een ‘ouderwets trainingskamp’ in de vorm van een lang weekend Barcelona. De voetbalwedstrijd Barcelona – Real Madrid vormt het hoogtepunt van dit tripje. Maar bij de Swift Boys gaat uiteraard niets volgens planning. Noodgedwongen moeten ze zich met het busje van Harry’s Tuincentrum haasten over de Duitse en Franse wegen om te zorgen dat ze op tijd in Barcelona aankomen. Gaandeweg vragen de jongens zich af of ze wel zijn geworden wie ze wilden zijn. Of ze het leven leiden dat ze ooit voor ogen hadden. En of de ‘tweede helft’ nu al begonnen is…

ALL STARS 2 OLD STARS wordt geproduceerd door Rolf Koot in coproductie met VARA. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en CoBO Fonds.

Independent Films brengt ALL STARS 2 OLD STARS in oktober 2011 uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in