JOHAN NIJENHUIS ZOEKT JONGSTE STUNTMAN VAN NEDERLAND

Amsterdam, 28 januari 2011

–PERSBERICHT–

Regisseur Johan Nijenhuis werkt aan de voorbereidingen van zijn nieuwe familiefilm BEN STOUT.
Het verhaal speelt zich af in de jaren ’30. In deze film is een nadrukkelijke rol weggelegd voor “zeepkisten” en “zeepkistenraces”. De regisseur zoekt hiervoor jonge stuntmannen die de hoofdrolspelers kunnen vervangen tijdens zo’n race. Geschikte kandidaten hiervoor zijn bijvoorbeeld jongens die op een circusschool zitten.

Daarnaast zoekt Nijenhuis het ultieme ontwerp voor een zeepkist. Leerlingen van basisschoolklassen kunnen hun eigen ontwerp insturen. Het beste ontwerp wordt nagebouwd en gebruikt in de film. De winnaars van de beste drie ontwerpen mogen met hun hele klas figureren.

Ben is een jongetje die graag naar zijn vader in Spanje wil. Hij probeert dit te bereiken door zichzelf in het Grote Boek van Sinterklaas te zetten als ‘stout jongetje’. Op die manier hoopt hij dat hij van Sinterklaas mee moet in de zak naar Spanje.

Verder is Johan Nijenhuis ook op zoek naar kinderen met dansskills. In de film zitten veel liedjes en dansjes waarvoor figuranten nodig zijn. Dansscholen kunnen een video insturen en de beste dansgroepen mogen op auditie komen.

BEN STOUT wordt geproduceerd door Klaas de Jong en Johan Nijenhuis (Nijenhuis en co/ Farmhouse tv & film bv) en co in coproductie met KRO.

De opnames starten in maart en vinden plaats in het historische Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waar de sfeer van de jaren ’30 helemaal nagebootst wordt.

Independent Films brengt BEN STOUT in oktober 2011 uit in de bioscoop.

– EINDE PERSBERICHT –

NOOT AAN DE REDACTIE

Voor meer informatie over de film:

Independent Films
Eline de Boer
T. 020-5314263/ 06-50247741
E. eline@independentfilms.nl

Nijenhuis en co/ Farmhouse tv & film bv
Bo van der Meer
T. 020-6353072
E. bo@nijenhuisenco.nl

www.benstoutdefilm.nl of www.grotefilmvansinterklaas.nl

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in