FILMRECHTEN RENDEZ-VOUS VAN ESTHER VERHOEF VERKOCHT

Verhoef tekende de contracten voor de verfilming van haar bestseller Rendez-vous met producent Millstreet Films. Het is de eerste keer dat een boek van Verhoef wordt verfilmd.

Verhoef: ‘Rendez-vous is voor veel van mijn lezers hun favoriete boek, dus de lat ligt hoog, maar ik heb veel vertrouwen in deze samenwerking en kan niet wachten om het eindresultaat te zien.’

In Rendez-vous gooit Simone (34) het roer om. Samen met haar man Eric en hun twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis in het zuiden van Frankrijk, om hiervan een chambres d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een zinderende affaire met een van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Ze raakt daardoor langzaam maar zeker de controle over haar leven kwijt. De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.

In 2006 werd Rendez-vous genomineerd voor de NS Publieksprijs en in januari 2007 won Verhoef als eerste Nederlandse auteur de Zilveren Vingerafdruk, de publieksprijs voor beste thriller. Rendez-vous ging al meer dan 300.000 keer over de toonbank en is o.a. vertaald in het Engels, Duits en Russisch. Van Verhoefs thrillers zijn in Nederland ruim een miljoen exemplaren verkocht. Verhoef won dit jaar de NS Publieksprijs voor haar thriller Déjà Vu.

De opnames van Rendez-vous staan gepland voor 2012. Independent Films brengt de film in 2013 uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in