SUSAN VISSER NAAST BARRY ATSMA IN DE SPEELFILM TAPE

Amsterdam, 9 november 2010

—PERSBERICHT—

Susan Visser naast Barry Atsma in de speelfilm TAPE

Susan Visser (GOOISCHE VROUWEN DE FILM) gaat de vrouwelijke hoofdrol vertolken in de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm TAPE. Eerder maakte producent NL film bekend dat Barry Atsma de mannelijke hoofdrol zal gaan spelen. De regie is in handen van Diederik van Rooijen (o.a. bekend van PENOZA en STELLA’S OORLOG). De opnamen van TAPE starten op 22 november a.s. en vinden plaats in Buenos Aires. De bioscooprelease staat gepland voor het najaar van 2011.

In TAPE doen JOHAN (Barry Atsma) en SAAR (Susan Visser) een laatste poging om hun huwelijk te redden door samen op vakantie te gaan naar Buenos Aires. Als belofte aan hun dochter registreren ze hun reisavontuur met een videocamera. Wanneer het stel echter per ongeluk een gruwelijke gebeurtenis vastlegt, verandert hun vakantie op dramatische wijze in een levensgevaarlijke reis.

Susan Visser is met name bekend door haar rol als Anouk Verschuur in de hitserie GOOISCHE VROUWEN. In maart 2011 is ze tevens te zien zijn in de gelijknamige film. Eerder speelde Susan in films als LOVER OF LOSER, POLLEKE en AMAZONES. Voor haar rol in de laatste titel ontving zij in 2005 een Gouden Kalf nominatie. Vanaf 18 november a.s. is Susan te zien in de film RICHTING WEST.

Barry Atsma won recentelijk een Gouden Kalf voor zijn prestatie in de succesvolle film KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER. In december zal hij te zien zijn in de Nederlandse bioscoopfilm LOFT.

Regisseur Diederik van Rooijen is, naast het regisseren van dramaseries, bekend van zijn korte films waar hij meerdere malen voor in de prijzen viel. In 2009 verscheen zijn indrukwekkende telefilm STELLA’S OORLOG. Dit jaar regisseerde hij de spannende KRO dramaserie PENOZA met Monic Hendrickx in de hoofdrol. Diederik schreef in samenwerking met actrice/ scenariste Marnie Blok het scenario voor TAPE.

TAPE wordt geproduceerd door NL Film (bekend van o.a. DE STORM, LANG & GELUKKIG, IN THERAPIE en PENOZA) in samenwerking met de KRO. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en CoBO Fonds.
Independent Films brengt TAPE najaar 2011 uit in de Nederlandse bioscopen.

— EINDE PERSBERICHT —

Noot aan de redactie
Voor meer informatie:
Independent Films Nederland BV
Laura van Wulfften Palthe
T : 020 531 4269
E: laura@independentfilms.nl

Vul hier uw zoekopdracht in