BOBBY BOERMANS EN DANCE4LIFE OP ZOEK NAAR DANSTALENT VOOR NEDERLANDSE DANSFILM

Amsterdam, 4 november

– PERSBERICHT –

Bobby Boermans en dance4life op zoek naar danstalent voor Nederlandse dansfilm

Win een rol in Live2Dance!

Regisseur Bobby Boermans gaat een echte Nederlandse dansfilm maken: Live2Dance! Deze week start hij samen met dance4life de zoektocht naar danstalent. Vanaf vandaag kunnen hiphoppers, breakdancers en streetdancers hun skills tonen door een filmpje met hun beste dansmoves te uploaden op www.live2dance.nl. De beste dansers worden in december uitgenodigd voor de live auditie die in 2011 zal plaatsvinden.

Live2Dance
Live2Dance gaat over de getalenteerde danseres Sanne. Na de middelbare school verhuist ze voor haar studie naar de grote stad. Daar belandt ze al snel in de wereld van de Underground Dance scene en komt ze voor een moeilijk keuze te staan. Ze besluit haar hart te volgen en kiest voor haar passie voor dansen. Wanneer dans, carrière, vriendschap, verraad en liefde door elkaar heen gaan lopen, moet Sanne beslissen hoe ver ze gaat voor haar droom.

Live2Dance 4life!
De online audities starten tijdens de campagne van dance4life. Met deze campagne – Beat HIV, spread the positive virus! – wil dance4life jongeren bewust maken van de wereldwijde aidsproblematiek. Live2Dance en dance4life willen naast het werven van getalenteerde dansers ook jongeren in Nederland betrekken bij de strijd tegen hiv en aids.

Bobby Boermans
Bobby Boermans begon al tijdens zijn studie aan de NFTA met het regisseren van videoclips voor artiesten als Lange Frans, The Partysquad, Negativ & Yes-R, Akon. Zijn videoclips vergaarden verschillende prijzen, waaronder een Dutch Mobo Award voor beste Urban Music Video 2006. Na de NFTA volgde hij de regie opleiding aan het prestigieuze American Film Institute Conservatory in Los Angelos. Zijn Amerikaanse eindexamenfilm BEYOND THE PRETTY DOOR werd meerdere malen bekroond, tijdens het Hollywood Black Film Festival, Los Angeles Pan-African Film Festival en The B.E.T Shorts Competition 2008.

dance4life
dance4life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist jongeren om in actie te komen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 25 landen verspreid over 5 continenten. dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW! www.dance4life.nl

Live2Dance is een productie van NL Film in coproductie met Mill Street Films.
Independent Films brengt Live2Dance najaar 2011 uit in de Nederlandse bioscopen.

— EINDE PERSBERICHT —

NOOT AAN DE REDACTIE

Voor meer informatie over de film:
Independent Films Nederland BV
Britt Colegem
T : 020 5314268/ M : 06 1647 6446
E: britt@independentfilms.nl

Voor meer informatie, interviewverzoeken en/of beeldmateriaal over dance4life Nederland:

Charlotte van der Zanden
020 – 4205755
06 – 48506728
c.vanderzanden@dance4life.nl.
www.dance4life.nl

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in