SUCCESVOL OPENINGSWEEKEND VOOR TIRZA

De eerste boekverfilming van Arnon Grunberg, TIRZA, behaalde afgelopen weekend de tweede plaats in de Box Office top 20 met € 223.550,- (28.284 bezoekers).
TIRZA eindigde daarmee net achter de film LEGEND OF THE GUARDIANS, die in 170 bioscoopzalen draait, terwijl TIRZA in slechts 66 zalen te zien was.

Wegens dit succes gaat de film van regisseur Rudolf van den Berg vanaf donderdag in nog vier extra bioscopen draaien. Het totale bezoekersaantal staat inmiddels op bijna 40.000 mensen. TIRZA ging
22 september 2010 in première op het Nederlands Film Festival.

Afgelopen vrijdag sleepte TIRZA twee gouden kalveren in de wacht tijdens het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival. Job ter Burg kreeg een Gouden Kalf voor Beste Montage en
Rudolf van den Berg kreeg het Gouden Kalf voor Beste Regie. TIRZA werd eerder al uitgekozen als Nederlandse inzending voor de Academy Awards.

TIRZA gaat over de wanhopige zoektocht van een vader wiens dochter vermist wordt, nadat zij en haar vriendje naar Namibië zijn vertrokken.
TIRZA wordt geproduceerd door Fu Works (San Fu Maltha) en Cadenza Films (Jeroen Koolbergen) in coproductie met de NTR (Marina Blok) en het Belgische Prime Time (Antonino Lombardo). De film is als Telescoop-project tot stand gekomen met steun van het Ministerie van OCW, het Nederlands Fonds voor de Film en CoBO. Daarnaast zijn er bijdragen toegekend door het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Gemeente Den Haag. Independent Films distribueert de film.
Rudolf van den Berg werkt momenteel weer aan een nieuw filmproject SÜSKIND, over de Joodse verzetsheld Walter Süskind. Süskind was werkzaam voor de Joodsche Raad, maar speelde een gevaarlijk dubbelspel met de Duitse SS waardoor hij ruim 2000 kinderen wist te redden voordat zij naar Duitsland gedeporteerd werden.

TIRZA draait sinds afgelopen donderdag in 66 zalen.

Vul hier uw zoekopdracht in