TIRZA VAN RUDOLF VAN DEN BERG NEDERLANDSE INZENDING VOOR DE ACADEMY AWARD BEST FOREIGN LANGUAGE FILM

TIRZA VAN RUDOLF VAN DEN BERG NEDERLANDSE INZENDING VOOR DE ACADEMY AWARD BEST FOREIGN LANGUAGE FILM

De Nederlandse speelfilm TIRZA, geschreven en geregisseerd door Rudolf van den Berg (SNAPSHOTS, FOR MY BABY, THE COLD LIGHT OF DAY, DE JOHNSONS) is gekozen als Nederlandse inzending voor de categorie “Best Foreign Language Film”.

TIRZA is een coproductie tussen Jeroen Koolbergen van Cadenza Films en San Fu Maltha van Fu Works (OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK), in co-productie met NTR (Marina Blok) en de Belgische producent Prime Time (Antonino Lombardo) en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arnon Grunberg. Hoofdrollen zijn voor Sylvia Hoeks, Gijs Scholten van Aschat, Johanna ter Steege en Keitumetse Matlabo. TIRZA is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival en zal op 30 september 2010 in de bioscoop worden uitgebracht door Independent Films.

Een paar dagen nadat Tirza en haar vriendje Choukri zijn vertrokken voor een reis door Namibië, heeft haar vader nog niets van hen gehoord. Hij vertrekt naar het Afrikaanse woestijnland om zijn dochter op te sporen en ontmoet daar Kaisa, die hem binnenvoert in haar wrede en bloederige wereld. Samen met haar ontdekt hij wat Tirza is overkomen; een lot dat huiveringwekkender is dan hij in zijn ergste nachtmerries heeft kunnen voorzien.

De selectiecommissie heeft schriftelijk zijn stem uitgebracht bij notaris mr. K.B. Blijleven te Amsterdam. De selectiecommissie speelfilm 2010 bestond uit afgevaardigden van DDG – Dutch Directors Guild; KNF – Kring van Nederlandse Filmjournalisten; MIMM – Muziekinstituut Multimedia; Netwerk scenarioschrijvers; NBF – Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers; Nederlands Fonds voor de Film; NFF – Nederlands Film Festival; NFTVM – Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers; NSC – Nederlandse Vereniging van Cinematografen; NVB – Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten; NVF – Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs; NVS – Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten; VCA – Vereniging Constructief Audio; VCB – Vereniging Crewbelangen en EYE Film Instituut Nederland.

Op 25 januari 2011 worden de nominaties voor de Best Foreign Language Film Award bekend gemaakt. De Oscars worden uitgereikt op 27 februari 2011.

— Einde persbericht —

Voor meer informatie:

The Academy of Motion Picture Arts & Sciences
www.oscars.org

Producent Fu Works
Tel 020 530 7110
info@fuworks.com, sanne@fuworks.nl
www.fuworks.com

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in