LANG & GELUKKIG IN PREMIÈRE OP NEDERLANDS FILM FESTIVAL

Op sprookjesachtige wijze gaat op zondag 26 september de familiefilm, LANG & GELUKKIG, tijdens de 30e editie van het Nederlands Film Festival in première. De vertoning vindt plaats in de Stadsschouwburg van Utrecht. LANG & GELUKKIG is gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige theatervoorstelling van het RO Theater en is geregisseerd door Pieter Kramer. De originele cast van de theatervoorstelling vertolkt de hoofdrollen in de film: Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Alex Klaasen, Gijs Naber, Hannah van Lunteren, Hans Leendertse en Sylvia Poorta.

LANG & GELUKKIG is een verzameling van klassieke sprookjes, waaronder Assepoester en Roodkapje, met een grote knipoog naar de actualiteit. Zo wordt Assepoester gekleineerd door haar stiefzussen Paris en Hilton, heeft Roodkapje een relatie met een boze wolf met imagoproblemen, en wordt prins Roderick van Oranje Nassaukade door zijn moeder uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal.

Credits: Victor Arnolds

Pieter Kramer (1952) volgde de Academie voor Expressie in Utrecht en de Theaterschool in Amsterdam en regisseerde films als THEO & THEA EN DE ONTMASKERING VAN HET TENENKAASIMPERIUM, JA ZUSTER, NEE ZUSTER en ELLIS IN GLAMOURLAND. Daarnaast is hij als regisseur verbonden aan het RO Theater waar hij ook de voorstelling LANG EN GELUKKIG regisseerde. Het scenario van zowel het theaterstuk als de film is geschreven door Don Duyns.

De film LANG & GELUKKIG is een productie van NL Film (Alain de Levita) in coproductie met de AVRO. NL Film produceerde eerder films als ELLIS IN GLAMOURLAND, FLORIS en DE STORM. Ook televisiedrama waaronder KEIZER & DE BOER ADVOCATEN, VERBORGEN GEBREKEN en SPANGAS zijn door dit productiebedrijf geproduceerd.

Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. LANG & GELUKKIG is vanaf 14 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het 30e Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2010.

Vul hier uw zoekopdracht in