CAST NEDERLANDSE LOFT BEKEND

Tijdens de persconferentie vandaag in het Amstel Hotel is bekend gemaakt dat Kim van Kooten, Hadewych Minis, Lies Visschedijk, Katja Herbers, Anna Drijver, Sallie Harmsen, Jamie Grant en Carolien Spoor zijn gecast voor de Nederlandse thriller LOFT.

Eerder werd naar buiten gebracht dat Barry Atsma, Fedja van Huet, Jeroen van Koningsbrugge en Gijs Naber de mannelijke hoofdrollen voor hun rekening nemen. Chico Kenzari (de laatste dagen van emma blank) vervangt Marcel Hensema en maak de vriendengroep compleet.

De regie is in handen van Antoinette Beumer (De Gelukkige Huisvrouw). De opnames van LOFT starten in juni.

LOFT vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen, die in het grootste geheim een loft delen voor hun buitenhuwelijkse activiteiten. Dat verloopt prima tot ze er op een ochtend het lijk vinden van een jonge vrouw. Geen van de vrienden kent de vrouw, weet waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in hun loft. Noodgedwongen proberen ze uit te zoeken wat er gebeurd is, maar al gauw beginnen beginnen de vijf elkaar te wantrouwen en blijkt dat ze veel minder van elkaar weten dan ze dachten…

Chico Kenzari (De laatste dagen van Emma Blank) speelt Tom, de jongere halfbroer van Bart en de meest flamboyante van de vriendengroep.

Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter) speelt Ann Marai, een mooie en sterke vrouw die als een mysterieuze verschijning het pad van de mannen meerdere malen kruist en hen danig in de war brengt.

Sallie Harmsen (Het Echte Leven) is Sarah, ze is jong, mooi en onbezorgd. Ze komt onverwacht in het leven van de mannelijke personages aanwaaien.

Katja Herbers (De Storm) speelt Marjolein, de vrouw van Rob. Ze is bang dat haar man haar ooit zou kunnen verlaten en is bereid één en ander door de vingers te zien.

Kim van Kooten (Evelien) speelt Nathalie, de vrouw van Matthias. Matthias en zij lijken een goed huwelijk te hebben waarin Nathalie instinctief aanvoelt geen vragen te moeten stellen over zijn uithuizigheid.

Hadewych Minis (Moordwijven) speelt Eva, de vrouw van Bart. Ze is ambitieus en perfectionistisch maar door de jaren is haar huwelijk met Bart passieloos geworden. Uit angst alles te verliezen, durft ze niet met hem hierover te praten.

Lies Visschedijk (Alles is Liefde) speelt Annette en is getrouwd met de goedlachse Willem. Hoewel Willem buiten de deur altijd veel praatjes heeft is het thuis Annette die de broek aan heeft.

Carolien Spoor (Baantjer de Film) speelt Kimmy, de vriendin van Tom. Ze is als enige dochter van een rijke projectontwikkelaar gewend altijd haar zin te krijgen..

Jamie Grant (Gewoon Hans) speelt Linda, het jonge zusje van Tom, en de halfzus van Bart. Ze bevindt zich net op de fragiele grens van meisje naar vrouw.

Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter) speelt de rol van Matthias, een succesvol architect met veel zelfvertrouwen. Hij heeft een lieve zorgzame vrouw, goede vrienden en een glansrijke carrière. Toch is het niet genoeg voor hem en wil hij meer uit het leven halen.

Fedja van Huet (Nachtrit) is Bart, een psychiater, de nuchterste en meest verantwoordelijke van de vijf vrienden. Bart zit vast in een liefdeloos huwelijk, maar berust zich in zijn situatie.

Jeroen van Koningsbrugge (Draadstaal) is Willem, de gangmaker. Hij is een stevige drinker met een bovenmatige interesse in vrouwelijk schoon. In crisissituaties weet hij zich geen raad en vertrouwt volledig op de anderen.

Gijs Naber (Zwartboek) is de introverte Rob, het hele loft-plan lijkt niets voor hem. Hij is namelijk absoluut geen rokkenjager. Rob doet zijn best om bij de groep te horen en heeft zijn vrienden beter door dan zij zelf denken.

De remake van LOFT wordt geproduceerd door Pupkin Film en Millstreet Films in coproductie met Woestijnvis en BNN. In juni 2010 gaan de opnames voor de Nederlandse Loft van start.

Independent Films brengt de Nederlandse LOFT in december 2010 in de bioscoop.

Vul hier uw zoekopdracht in