BELGISCHE BIOSCOOPHIT LOFT KRIJGT NEDERLANDSE REMAKE

LOFT, de meest succesvolle Belgische film ooit, krijgt een Nederlandse remake. De regie van de Nederlandse LOFT is net als bij het origineel, in handen van Erik van Looy, ook bekend van “De zaak Alzheimer” .
Succesvol auteur van literaire thrillers Saskia Noort tekent voor de Nederlandse adaptatie van het door Bart de Pauw geschreven scenario. De casting voor de hoofdrollen wordt eind deze week bekend gemaakt. In juni 2010 gaan de opnames voor de Nederlandse LOFT van start.

In België verbrak LOFT het 19 jaar oude record van KOKO FLANEL (dat stond op 1.082.000 bezoekers). LOFT trok alleen in Vlaanderen 1.186.000 bezoekers. Een opvallende prestatie aangezien KOKO FLANEL een familiefilm is en LOFT een thriller voor met name een volwassen publiek.

LOFT vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen, die in het grootste geheim een loft delen voor hun buitenhuwelijkse activiteiten. Dat verloopt prima tot ze er op een ochtend het lijk vinden van een jonge vrouw. Geen van de vrienden kent de vrouw, weet waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in hun loft. Noodgedwongen proberen ze uit te zoeken wat er gebeurd is, maar al gauw beginnen de vijf elkaar te wantrouwen en blijkt dat ze veel minder van elkaar weten dan ze dachten…

De remake van LOFT wordt geproduceerd door Pupkin Film en Millstreet Films in coproductie met Woestijnvis en BNN.
Independent Films brengt de Nederlandse LOFT in december 2010 in de bioscoop.

Vul hier uw zoekopdracht in