NOVASTAR VERTOLKT TITELSONG HET LEVEN UIT EEN DAG

Het nummer Tunnelvision van Novastar is de titelsong voor het speelfilmdebuut van Mark de Cloe ‘Het Leven Uit Een Dag’. Tevens is het nummer Never Back Down te horen in de film.

‘Het meeslepende en persoonlijke geluid van Novastar sluit perfect aan bij de sfeer van de film’ aldus Mark de Cloe. Ook Joost Zweegers van Novastar reageerde enthousiast; ‘De visuele, originele beelden van Mark complementeren mijn muziek. Ik ben zeer verheugd dat zijn filmbeelden in de videoclip te zien zullen zijn’.

De opnames van de bijbehorende videoclip werden gemaakt in Amsterdam.

Naast de muziek van Novastar zijn in de film een aantal nummers te horen van diverse artiesten met een zeer eigen geluid. Zo passeren nummers van Rufus Wainwright, Zita Swoon New Buffalo en Husky Rescue de revue.

De titelsong Tunnelvision is door EMI Music uitgebracht als digitale single, en is afkomstig van het album Almost Bangor. De song is eveneens terug te vinden op een nieuw te verschijnen speciale editie van dit album die uitkomt op 22 mei. Deze speciale editie bevat een live-DVD met een registratie van de concerten die Novastar eerder dit jaar gaf in Nederland en België.

In ‘Het Leven Uit Een Dag’ leven Benny en Gini in een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad eenmalig is. Ze raken zo verliefd dat ze zich niet kunnen neerleggen bij deze eenmaligheid. In de veronderstelling hun liefde daarmee te kunnen verlengen, vluchten ze naar de hel.

In de film spelen bekende namen als Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Loïs Dols de Jong, Tygo Gernandt, Egbert-Jan Weeber, Hadewych Minis en Terence Schreurs de belangrijkste rollen.

De Cloe wordt gezien als een groot talent dat met de films ‘Valse Wals’ en ‘Boy Meets Girl Stories’ vele nationale en internationale prijzen won. Voor ‘Het Leven Uit Een Dag’ schreef hij zelf het scenario, gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. De film is geproduceerd door René Huybrechtse en mede gefinancierd door de NPS. Independent Films brengt de film uit in de bioscoop.

‘Het Leven Uit Een Dag’ draait vanaf 3 september in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in