RITA HORST REGISSEERT SPEELFILM VAN BEKROOND KINDERBOEK IEP!

Regisseur Rita Horst gaat het kinderboek IEP! van Joke van Leeuwen verfilmen. Het scenario is geschreven door Mieke de Jong (LEPEL, KNETTER). In Nederland is het boek, uitgegeven door Querido, meerdere malen bekroond met o.a. de Woutertje Pieterseprijs, de Gouden Uil en het Zilveren Penseel. Internationaal is het boek inmiddels in 7 andere landen vertaald verschenen.

IEP! wordt de tweede speelfilm van regisseur Rita Horst. Sinds haar speelfilmdebuut ROMEO heeft zij zich voornamelijk op tv-producties gericht. Bekend van haar hand zijn de jeugdproducties DE DALTONS en KNOFJE. En ook met de tv serie EVELIEN wist zij een groot en trouw publiek te bereiken.

IEP! vertelt het verhaal van Viegeltje, een meisje dat vleugels heeft in plaats van armen. Vogelkijker Warre vindt haar onder een struik en neemt haar mee naar huis. Samen met zijn vrouw Tine besluiten ze haar te houden en op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en ze vliegt weg. Ze wil met de andere vogels mee naar het zuiden. Het wordt een lange, avontuurlijke reis.

IEP! is een Nederlands-Zweeds-Duits-Belgische coproductie. Hoofdpersoon Viegeltje zal deels worden geanimeerd; hiervoor werkt Lemming Film nauw samen met de Zweedse animatie producent Fido Film.

Lemming Film start in het voorjaar van 2008 met de opnames. Naar verwachting zal IEP! in het najaar van 2009 in de bioscoop worden uitgebracht door distributeur Independent Films (HET SCHNITZELPARADIJS, MOORDWIJVEN, ZOMERHITTE, DUNYA & DESIE).

Vul hier uw zoekopdracht in