MARK DE CLOE REGISSEERT HET LEVEN UIT EEN DAG NAAR ROMAN VAN A. F. TH. VAN DER HEIJDEN

Deze week starten de opnamen van de speelfilm HET LEVEN UIT EEN DAG, gebaseerd op de gelijknamige roman van A. F. Th. van der Heijden. De regie is in handen van Mark de Cloe. Voor de hoofdrollen zijn Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Loïs Dols de Jong en Tygo Gernandt gecast.

In een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad eenmalig is, worden Bennie (Matthijs van Sande Bakhuyzen) en Gini (Loïs Dols de Jong) zo verliefd op elkaar dat één dag niet lang genoeg is. Er is één uitweg: als je naar de hel gaat, beland je in de wereld zoals wij die kennen. Een wereld waarin je ongelimiteerd dronken kan worden, verliefd kan blijven, seks kan hebben en de rest van je leven met elkaar kan slijten. Bennie en Gini grijpen deze kans en plegen een moord. Ze worden hiervoor ter dood veroordeeld. Bij uitvoer van het vonnis gaat er echter iets mis, waardoor de twee geliefden niet gelijktijdig aankomen en wanhopig op zoek gaan naar elkaar.

Het beeldend filosoferen over aspecten van de liefde is het thema in het werk van filmmaker Mark de Cloe, die voor dit originele en gepassioneerde speelfilmdebuut ook het scenario schreef. De Cloe: ‘De tijd en de liefde zijn thema’s die in mijn werk altijd een hoofdrol hebben gespeeld. Het zijn thema’s die een fascinerende verhouding met elkaar hebben. Alsof liefde het tegenovergestelde van tijd is. Daar waar echte liefde is, is geen tijd. Of andersom; de tijd die zo meedogenloos en mechanisch is kan met een gerust hart als liefdeloos omschreven worden’.

De Cloe wordt gezien als een groot talent vanwege de vele internationale prijzen die hij won met VALSE WALS (prix de Rome, Rockie Award, Nominatie Emmy Award). Ook werd hij genomineerd voor “Most promissing director“ op het filmfestival in Rome in 2006.

Voor de jonge actrice Loïs Dols de Jong (18) zal HET LEVEN UIT EEN DAG ook haar filmdebuut zijn. Haar tegenspeler is Matthijs van de Sande Bakhuyzen (DALTONS, AFBLIJVEN). De overige rollen worden ingevuld door Tygo Gernandt (VAN GOD LOS), Egbert Jan Weeber (ALIBI), Terence Schreurs (VER VAN FAMILIE) en Hadewych Minis (MOORDWIJVEN, NADINE).

René Huybrechtse van Dutch Mountain Movies (DE DOMINEE, SHOUF SHOUF HABIBI, IK OOK VAN JOU) produceert de film in samenwerking met coproducent NPS Televisie. De financiering wordt verzorgd door het Nederlands Fonds voor de Film, de suppletieregeling, NPS, CoBO-fonds, Stifo, Independent Films, MEDIA en de gemeente Den Haag.

HET LEVEN UIT EEN DAG zal voor een belangrijk deel worden opgenomen in en rond de stad Den Haag. De opnamen staan gepland van 23 maart t/m 20 juli.

Independent Films brengt HET LEVEN UIT EEN DAG in het najaar van 2009 uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in