GOUDEN FILM VOOR WIT LICHT

De speelfilm WIT LICHT van Jean van de Velde, waarin Marco Borsato zijn acteerdebuut maakt, heeft binnen 2 weken de 100.000ste bezoeker mogen ontvangen en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. De Gouden Film is vanmiddag uitgereikt aan regisseur Jean van de Velde en acteur Siebe Schoneveld.

WIT LICHT is een spannend, menselijk drama. Alleenstaande vader Eduard Zuiderwijk (Marco Borsato) gaat tot het uiterste als het beste vriendje van zijn zoon verdwijnt en met harde hand wordt opgeleid tot kindsoldaat. Zijn poging om het kind terug te halen voert hem tot in het hart van Afrika.

De cast van WIT LICHT bestaat onder andere uit Marco Borsato, Ricky Koole, Siebe Schoneveld, Thekla Reuten, Andrew Kintu en Abby Mukiibi Nkaaga.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

WIT LICHT is geproduceerd door The Entertainment Group Films. Independent Films brengt de film uit in de Nederlandse bioscopen. Zie ook: www.witlichtdefilm.nl

Vul hier uw zoekopdracht in