GOUDEN FILM VOOR ‘ANUBIS & HET PAD DER 7 ZONDEN’

De bioscoopfilm ANUBIS EN HET PAD DER 7 ZONDEN heeft binnen 6 dagen de 100.000ste bezoeker mogen ontvangen en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. De uitreiking aan cast en regisseur vond woensdag 15 oktober plaats tijdens de Nickelodeon dag in bioscoop Het Ketelhuis te Amsterdam.

De film, geregisseerd door Dennis Bots en gebaseerd op de tienersoap ‘Het Huis Anubis’, is sinds 8 oktober in de bioscoop te zien. Anjali Taneja en Alexandra Penrhyn Lowe schreven samen het scenario voor de film.

In de film ANUBIS EN HET PAD DER 7 ZONDEN gaan de bewoners van Het Huis Anubis op schoolreisje, maar dat loopt anders dan gedacht. Ze komen in een spookdorp terecht, waar ze over een oude legende horen. Een legende over een zekere graaf Rohan, de graaf zonder hart en de toegangspoort tot het pad der zeven zonden. Als Fabian ’s nachts op onderzoek uitgaat, krijgt hij een vreemd voorgevoel. Zijn vriendin Nienke is niet op de plek waar ze hadden afgesproken en Appie en Jeroen gedragen zich vreemd. Victor en Van Swieten zijn opeens verdwenen. De bewoners van Het Huis Anubis lijken verwikkeld geraakt in een vooropgezet spel.

De cast van ANUBIS EN HET PAD DER 7 ZONDEN bestaat onder andere uit Iris Hesseling (Amber), Achmed Akkabi (Appie), Lucien van Geffen (Fabian), Sven de Wijn (Jeroen), Marieke Westenenk (Joyce), Vincent Banic (Mick), Loek Beernink (Nienke), Gamze Tazim (Noa), Vreneli van Helbergen (Patricia), Walter Crommelin (Victor Rodenmaar), Ton Feil (Meneer van Swieten), Maryam Hassouni (Charlotte) en Egbert-Jan Weeber (Graaf Rohan).

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ANUBIS EN HET PAD DER 7 ZONDEN is geproduceerd door Studio 100 in samenwerking met Nickelodeon. Independent Films brengt de film uit in de Nederlandse bioscopen. Zie ook: www.anubisfilm.nl

Vul hier uw zoekopdracht in