SPEELFILM DUNYA & DESIE WINT PRIJS IN ITALIË

Amsterdam, 8 augustus 2008

SPEELFILM DUNYA & DESIE WINT PRIJS IN ITALIE

Regisseur Dana Nechushtan heeft dit weekend met de speelfilm DUNYA & DESIE de Onda d’Oro 2008 (Golden Wave), de prijs voor Beste Film gewonnen op de Isabella International Film Week In Maratea, Italië.

Het juryrapport vermeldt: “Met lichtheid weet Dana Nechushtan een geschiedenis te creëren, waarin zij de verhalen van twee vrouwen verweeft, waarin hun vriendschap, en hun zoektocht naar een eigen identiteit centraal staan, en zij rekenschap moeten geven ten aanzien van zichzelf, maar ook ten aanzien van de ander.”

De speelfilm DUNYA & DESIE is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige televisieserie over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam Noord. In deze spannende en avontuurlijke trip door Marokko ontdekken de Marokkaanse Dunya en de Nederlandse Desie dat niets belangrijker is dan hun vriendschap.

De regie is in handen van Dana Nechushtan (Offers, Nachtrit) en het scenario is van Robert Alberdingk Thijm (De Daltons, Waltz). De hoofdrollen worden gespeeld door Eva van de Wijdeven en Maryam Hassouni.

DUNYA & DESIE is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met de NPS en uitgebracht door Independent Films. De film draait momenteel nog in meerdere bioscopen in Nederland en behaalde in mei de status van Gouden Film.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in