HOOFDROL VOOR HADEWYCH MINIS EN BARRY ATSMA IN SPEELFILM ZWART WATER

Hadewych Minis en Barry Atsma gaan de hoofdrollen spelen in de bioscoopfilm Zwart Water, een psychologische thriller van regisseur Elbert van Strien (Wereld van Stilstand, Het Verborgen Gezicht).

Na de dood van haar moeder verhuist Christine (Hadewych Minis) met haar man Paul (Barry Atsma) en dochter Lisa (Isabel Stokkel)naar België om in haar ouderlijk huis te gaan wonen. In het huis ontdekt de 9-jarige Lisa een meisje van haar leeftijd, Karen (Charlotte Arnoldy). Er onstaat een vriendschap tussen de twee meisjes, maar Karen blijkt andere motieven te hebben en sleept Lisa mee in haar wereld. Vreemde ongelukken in en rond het huis drijven een wig tussen Paul en Christine.

Zwart Water is gebaseerd op een scenario van Elbert van Strien en Paulo van Vliet.

Regisseur Elbert van Strien heeft een aantal prijswinnende korte films gemaakt, zoals ‘Marionettenwereld’ (Gouden Kalf, Oscarnominatie), ‘Verboden Ogen’ (Silver Melies, Kodak Award) en ‘Het Verborgen Gezicht’ (Silver Melies, Hans Christian Andersen Award). Zijn laatste korte film werd geselecteerd voor het prestigieuze New Directors/New Films in het Museum of Modern Art, New York.

Hadewych Minis speelde in films als Phileine zegt Sorry, Kicks en recentelijk in het succesvolle Moordwijven.
Barry Atsma is bij het grote publiek bekend door zijn hoofdrol in de TV-serie Rozengeur en Wodka Lime. Daarnaast staat hij in het theater op de planken en speelde o.a. in de films: Lepel en Morrison krijgt een Zusje.
Isabelle Stokkel debuteert in de rol van dochter Lisa. En eveneens debuterend is Charlotte Arnoldy in de rol van Karen.

De opnames van Zwart Water gaan donderdag 31 juli van start en vinden grotendeels plaats in België.

Accento Films produceert de film; Executive producer is Ate de Jong.
Independent Films brengt Zwart Water najaar 2009 uit in de Nederlandse bioscopen.

Vul hier uw zoekopdracht in