START OPNAMES ‘PIET PIRAAT & HET ZWAARD VAN ZILVERTAND’

Na ‘Piet Piraat en de Betoverde Kroon’ (2005) en ‘Piet Piraat en het Vliegende Schip’ (2006) start Studio 100 op maandag 28 april met de opnames van de derde bioscoopfilm van de populaire piraat, ‘Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand’.

De regie is, net als de vorige Piet Piraat films, in handen van Studio 100 regisseur Bart Van Leemputten. De opnames vinden voornamelijk plaats in de studio in Londerzeel (BE).

Piet Piraat (Peter Van de Velde), Stien Struis (Anke Helsen), Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert) en Steven Stil (Dirk Van Vooren) zullen het deze keer moeten opnemen tegen Kapitein Eksteroog, gespeeld door Peter Faber.

Peter Faber speelde voor Studio 100 eerder ook Koning Flurkentijn in ‘K3 en het IJsprinsesje’.

Piet Piraat en het zwaard van zilvertand

Na een woeste storm, belandt de norse Kapitein Eksteroog op een onbewoond eiland. Op dit eiland zoekt hij naar een schat die zijn aartsvijand Zilvertand er ooit heeft begraven. Ook Reus, een gigantische kerel van 2 meter hoog, belandt samen met vijf kinderen en hun hondje Smikkel op hetzelfde eiland. Kapitein Eksteroog en Reus laten de kinderen naar de schat zoeken terwijl zij hun hondje Smikkel gevangen houden.

Piet Piraat wil zich een echte piraat voelen dus moet hij een schat vinden. Stien, Berend, Steven en Piet gaan op onderzoek uit naar een eiland wat niet op de kaart staat en belanden zo op het eiland van Kapitein Eksteroog. Ze besluiten de kinderen te helpen en op zoek te gaan naar de schat. Dat wordt het begin van een tocht vol avontuur en gevaar.

Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand is vanaf 17 december in de Nederlandse bioscoop te zien.

Studio 100 produceert de film en Independent Films verzorgt de distributie.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in