DOCUMENTAIRE EARTH TREKT MEER DAN 115.000 BEZOEKERS NAAR DE BIOSCOOP

De documentaire Earth, van makers Alastair Fothergill en David Attenborough, heeft na zes weken al meer dan 115.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. Met een box office van 809.713 euro in de zesde speelweek is de documentaire populairder dan de vergelijkbare documentaire An Inconvenient Truth, welke eindigde met een box office van 694.843 euro.

De makers van serie Planet Earth, Alastair Fothergill en David Attenborough, zijn ook verantwoordelijk voor de bioscoopfilm Earth, een adembenemend portret van onze planeet. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest. Earth is daarmee niet alleen de duurste documentaire ooit gemaakt, maar ook een met enorme impact.

Earth draait sinds 29 november 2007 in de bioscoop. Momenteel draait de film in 30 zalen. Independent Films brengt de film uit.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in