FILM PIETER KUIJPERS VERDER ONDER ANDERE TITEL

Nieuwe titel voor Niets te Verliezen wordt ‘TBS’

Regisseur Pieter Kuijpers heeft besloten om zijn film ‘Niets te Verliezen’ uit te brengen onder een andere titel ‘TBS’. Deze thriller gaat over een ontsnapte TBS-er (Theo Maassen) die veroordeeld is voor de moord op zijn vader en jongere zusje.
De opnames van de film zijn net afgerond. Kuijpers koos voor een titel, die naar eigen zeggen beter past bij de sfeer van de film.

Pieter Kuijpers: ‘Tijdens de montage van de film besefte ik dat dit de meest heftige film is die ik tot nu toe heb gemaakt. De titel Niets te Verliezen benadrukt dit voor mij niet genoeg. TBS is een alarmerende titel, die nog beter past bij deze heftige, verontrustende film’.

Theo Maasen speelt Johan vd S, een uitbehandelde tbs-er, die veroordeeld is tot de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan beweert echter onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje. Omdat niemand hem gelooft, ontsnapt hij en gaat op zoek naar zijn moeder, die alle contact met hem verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten.
Al snel zit de politie hem op de hielen. In de hoop zijn vluchtweg te verzekeren, gijzelt Johan een toevallige passante: de 13-jarige Tessa.

TBS wordt geproduceerd door Pupkin Film in co-productie met BNN. Independent Films brengt de film uit in de bioscoop.

De speelfilm wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OC&W, het Stimuleringsfonds en het CoBo-fonds.

TBS is vanaf 24 januari 2008 te zien in de bioscoop.

— EINDE PERSBERICHT —

Voor meer informatie:

Independent Films Nederland BV
Mirjam van Kleef
T : 020 571 10 93
M : 06 52 450 478
E: Mirjam@independentfilms.nl

Vul hier uw zoekopdracht in