Tirza

Releasedatum

30-09-10

Cast

 • Johanna ter Steege
 • Sylvia Hoeks
 • Gijs Scholten van Aschat

 • Regie

 • Rudolf van den Berg
 • Over deze film

  Verfilming van de succesvolle roman Tirza van Arnon Grunberg. Een paar dagen nadat Tirza en haar vriendje Choukri zijn vertrokken voor een reis door Namibië, heeft haar vader nog niets van hen gehoord. Hij vertrekt naar het Afrikaanse woestijnland om zijn dochter op te sporen en ontmoet daar Kaisa, die hem binnenvoert in haar wrede en bloederige wereld. Samen met haar ontdekt hij wat Tirza is overkomen; een lot dat huiveringwekkender is dan hij in zijn ergste nachtmerries heeft kunnen voorzien.

  Jörgen Hofmeesters bestaan wankelt. Hij wordt ontslagen en lastig gevallen door zijn ex-vrouw, maar veel kwellender is nog dat zijn lievelingsdochter Tirza spoorloos verdwijnt tijdens een vakantiereis in Namibië.

  Na weken van wurgende onzekerheid besluit Jörgen haar te gaan opsporen in het Afrikaanse woestijnland. Daar raakt hij alle houvast kwijt. Zijn vastberaden zoektocht wordt ondermijnd door de hitte, de drank en vooral door zijn herinneringen die allengs op meer wijzen dan een simpele, liefdevolle relatie tussen Tirza en haar vader. Eenzaam en radeloos doolt Jörgen rond, hunkerend naar gezelschap, naar de warme omhelzing van zijn kind.

  Dan ontmoet hij Kaisa, een kind van negen jaar dat hem haar lichaam te koop aanbiedt. Hij wijst haar diensten af, maar ze ontpopt zich als beschermengeltje. Ze lijkt hem geluk te brengen, want als hij zijn mailbox checkt vindt hij een berichtje van Tirza.

  Kaisa trekt met Jörgen mee de woestijn in waar hij hoopt Tirza te zullen vinden. Maar de woestijn is groot, oneindig groot, en de heroïsche zoektocht mondt onontkoombaar uit in een verbijsterende ontknoping. Geconfronteerd met degene die zijn dochter te grond heeft gericht wordt Jörgen Tirza’s lot gewaar dat huiveringwekkender is dan hij in zijn ergste nachtmerries heeft kunnen voorzien.

  Vul hier uw zoekopdracht in