The ice harvest

Releasedatum

02-02-06

Cast

 • Billy Bob Thornton
 • John Cusack

 • Regie

 • Harold Ramis
 • Over deze film

  An ice cold comedy!
  Een ijskoude misdaadkomedie met john Cusack en Billy Bob Thornton!
  Charlie Arglist (John Cusack) is advocaat voor de onderwereld van Wichita in Kansas. Op kerstavond verduistert hij samen met zijn ongure collega Vic Cavenaugh (Billy Bob Thornton) $2,147,000 van de Kansas stadsbaas Bill Guerrard (Randy Quaid).

  In Charlie’s ogen is de ware hoofdprijs echter de oogverblindende Renata (Connie Nielsen), eigenaresse van de lokale stripclub. Het liefst vlucht hij met haar en zijn net verworven buit de stad uit. Charlie en Vic hebben echter afgesproken zich gedeisd te houden tot de volgende ochtend en dan pas te vluchten. Het is zaak om de nacht zo onopvallend mogelijk door te komen.

  Als de avond valt en een storm opkomt, stapelen de onophoudelijke complicaties zich op. Charlie wordt gestalkt door zijn drinkmaatje Pete (Oliver Platt), Renata en Vic lijken dubbelspel te spelen en tot overmaat van ramp begint de lokale politie zich af te vragen wat Charlie onder zijn kerstboom heeft liggen dit jaar.

  Charlie begeeft zich op glad ijs en doet zijn uiterste best om de resterende uren van Kerstavond zonder kleerscheuren door te komen.

  The Ice Harvest is een slimme, grappige thriller over gladde boeven op nog gladder ijs

  Vul hier uw zoekopdracht in