De schippers van de Kameleon

Releasedatum

26-06-03

Cast

 • Koen van der Donk
 • Maarten Spanjer
 • Jos van der Donk

 • Regie

 • Steven de Jong
 • Over deze film

  De succesvolle boekenreeks van De Kameleon gelezen door jong en oud is nu ook op het witte doek te zien! Hielke en Sietse zijn de beroemde en ‘beruchte’ tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.

  Deze belhamels hebben maar één droom: een eigen boot. Als op een dag die droom eindelijk uitkomt, beleven de jongens grote avonturen als De Schippers van de Kameleon!
  Hielke (Koen van der Donk) en Sietse (Jos van der Donk) zijn de tweeling van Mem (Dominique van Vliet) en Heit Klinkhamer (Steven de Jong). Hun beste vriend Gerben (Maarten Spanjer) is veel ouder dan de jongens. Hij neemt ze regelmatig in de maling. Toch heeft hij z’n hart op de juiste plek zitten. Veldwachter Zwart (Rense Westra) houdt de drie bengels goed in de gaten, zodat de rest van het dorp niet al te veel last heeft van hun streken. Misschien doet Zwart dat eigenlijk wel té goed, want daardoor heeft hij geen oog meer voor echt gespuis, zoals de nozems…

  Als het dorp onverwachts door een zware storm wordt getroffen, blijken Hielke en Sietse meer in hun mars te hebben. De dokter komt door de heftige regenval te water met z’n auto en de tweeling roept Heit om de dokter uit het wrak te bevrijden. Deze heldendaad wordt beloond met de motor uit het wrak. Die kunnen ze mooi in hun nieuwe boot monteren! Een langverwachte droom gaat dan eindelijk in vervulling: Hielke en Sietse hebben hun eigen speedboot! De boot wordt geschilderd in alle kleuren van de regenboog en De Kameleon kan te water.

  Met De Kameleon kan de tweeling zich nog meer uitleven dan voorheen. En dit heeft grote gevolgen voor de nozems… Spanning en avontuur verzekerd!

  Vul hier uw zoekopdracht in