Buddha’s lost childern

Releasedatum

07-09-06

Cast


 • Regie

 • Mark Verkerk
 • Over deze film

  A breathtaking true story of compassion and tough love

  Prachtige filmbeelden en een fascinerend verhaal maken deze film een bijzonder
  portret van een afgezonderde leefgemeenschap.
  Buddha’s Lost Children geeft de term “praktisch” Boeddhisme een nieuwe betekenis en neemt de kijker mee in de ultieme verandering van de kinderen.

  In het grensgebied van Thailands “Golden Triangle”, een ruige streek die bekend staat om zijn drugssmokkel en etnische bergvolkeren, wijdt één man zijn leven aan het welzijn van de armste kinderen uit de regio, vaak slachtoffers van drugshandel en verslaving.
  Abt Phra Khru Bah, bijgenaamd ‘de Tiger Monk’, is een van de meest controversiële Boeddhistische monniken van Thailand. Hij lijkt een man van tegenstrijdigheden: jarenlang was hij een succesvol professioneel Thaibokser, totdat het Boeddhisme hem veranderde.

  Tegenwoordig reist hij te paard naar geïsoleerde bergdorpen met als doel om alternatieven aan te reiken voor de papaverteelt (opium) en medische zorg en geestelijke steun te bieden.
  Zijn Golden Horse Temple, inmiddels verbouwd tot een weeshuis, een school en een kliniek, is een toevluchtsoord voor kinderen uit de regio, die Phra Khru Bah zien als vaderfiguur en onderwijzer.

  Prachtige filmbeelden en een ontroerend verhaal maken deze film tot een bijzonder portret
  van een afgezonderde leefgemeenschap. Buddha’s Lost Children geeft de term “praktisch” Boeddhisme een nieuwe betekenis en toont de kijker de enorme ontwikkeling die de kinderen doormaken: de transformatie van verwaarloosde dorpskinderen met een onzekere toekomst naar die van zelfverzekerde en bewuste jongeren.

  Regisseur Mark Verkerk kreeg de unieke kans om een jaar lang in het hart van de “Golden Triangle” dit ontroerende en aangrijpende verhaal te filmen.

  Vul hier uw zoekopdracht in