Assault on precinct 13

Releasedatum

31-03-05

Cast

 • Ethan Hawke
 • Laurence Fishburn

 • Regie

 • Over deze film

  The law is out of order.

  In 1976 schreef en regisseerde John Carpenter (HALLOWEEN) de spannende actiefilm ASSAULT ON PRECINCT 13, die hij afleidde van de westernklassieker RIO BRAVO van Howard Hawks met John Wayne. Zo’n twintig jaar later wordt het verhaal weer in een nieuw jasje gestoken. Deze remake van ASSAULT ON PRECINCT 13 betekent het Amerikaanse debuut van de Franse regisseur Jean-François Richet.

  Het is oudjaarsavond. Precinct 13, een van de oudste politieposten van Detroit, moet in het nieuwe jaar haar deuren sluiten. Sergeant Jake Roenick (Ethan Hawke) en zijn team bereiden zich voor op een rustig avondje met champagne.

  Eerder die avond wordt de beruchte topcrimineel Marion Bishop (Laurence Fishburne) ingerekend, waarbij een undercover agent om het leven komt. Bishop gaat meteen mee op gevangenentransport richting een high-security gevangenis.
  Een zware sneeuwstorm dwingt de gevangenenbus echter uit te wijken naar het dichtstbijzijnde politiebureau – Precinct 13. De criminelen worden, tegen de zin van sergeant Roenick in, tijdelijk opgesloten totdat de wegen weer begaanbaar zijn.

  Rond middernacht wordt het politiestation overvallen door gemaskerde mannen. Twee politieagenten komen in het vuurgevecht om. Jake Roenick en zijn collega’s gaan ervan uit dat de aanval bedoeld is om Bishop te bevrijden. Het tegendeel is echter waar…
  Het professionele, zwaarbewapende team dat het precinct heeft ingesloten, heeft maar één doel voor ogen: geen van de aanwezigen mag de nacht overleven, zodat het geheim dat Bishop mee zich meedraagt nooit zal uitlekken.
  Het team van Roenick zal zij aan zij met Bishop moeten vechten om de nacht levend door te komen.

  Website:
  www.AOP13.nl

  Vul hier uw zoekopdracht in

  White Noise