Adaptation

Releasedatum

06-03-03

Cast

 • Mark Wahlberg
 • Meryl Streep
 • Chris Cooper

 • Regie

 • Spike Jonze
 • Over deze film

  Spike Jonze en Charlie Kaufman, die ook verantwoordelijk zijn voor het succesvolle BEING JOHN MALKOVICH, weten opnieuw een briljant verhaal te vertellen vol dubbele lagen en onverwachte wendingen. ADAPTATION heeft nu al 2 Golden Globes gewonnen en maar liefst 4 Oscarnominaties® gekregen.

  Na het succes van zijn eerste script wordt Charlie Kaufman (Nicolas Cage) gevraagd om het boek ‘The Orchid Thief’, dat geschreven is door Susan Orlean (Meryl Streep), te bewerken tot een filmscript. ‘The Orchid Thief’ beschrijft de avonturen van John Laroche (Chris Cooper), een fanatieke kweker van orchideeën. Charlie doet zijn uiterste best naast deze avonturen ook de onderliggende gedachte van het boek in het script te verwerken: hoe voelt het om een passie te hebben.

  Er is alleen één probleem; Charlie heeft een writers-block, veroorzaakt door zijn onzekerheden op zakelijk maar vooral ook persoonlijk gebied. Tweelingbroer Donald (ook Nicolas Cage), die barst van het zelfvertrouwen, maakt alles nóg erger door bij Charlie in te trekken en binnen no-time een succesvol script te schrijven. Weliswaar van een ander kaliber; het script gaat over een serie-moordenaar met meerdere persoonlijkheden.

  Als Charlie écht op instorten staat krijg hij een ingeving; hij schrijft zichzelf in het script. Vanaf dat moment krijgt het verhaal een wending die niemand had kunnen voorspellen…

  (Mocht je nog niet genoeg in verwarring zijn gebracht, zal dat zeker gebeuren door het feit dat een aantal karakters uit de film echt bestaan, waardoor fictie en werkelijkheid door elkaar lijken te lopen!)

  Vul hier uw zoekopdracht in